AMSTERDAM - Een Nederlandse toerist is vorige week vrijdag in Thailand omgekomen toen hij uit een rijdend busje sprong. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd naar aanleiding van een bericht daarover op de website van De Telegraaf.

De man zou samen met zijn vrienden op weg naar een politiebureau uit de bus zijn gevlucht na onenigheid met de chauffeur over een gebroken ruit.

Het slachtoffer was samen met drie vrienden onderweg naar een feest op het feesteiland Koh Phangan. Daarbij sneuvelde een ruit van het busje, berichtten de Thaise autoriteiten aan de Nederlandse ambassade in Thailand.

De chauffeur reed door, maar vroeg op de plaats van bestemming om een schadevergoeding. De mannen boden hem geld aan, maar de chauffeur vond dat te weinig.

Politiebureau

De chauffeur besloot de mannen vervolgens mee te nemen naar een politiebureau om de zaak op te lossen. Onderweg zouden de vrienden via de achterbank uit het busje zijn gesprongen.

De verongelukte man sprong als laatste, net op het moment dat de chauffeur in een bocht extra gas gaf. Bij deze sprong raakte hij zwaargewond. Hij bezweek in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Nederlandse man is in Thailand overgedragen aan zijn familie.