SAPPEMEER - De 48-jarige Peter M. die ervan verdacht wordt mannen bewust met het hiv-virus te hebben besmet, heeft een leidinggevende functie in Woonzorgcentrum St. Jozef in Sappemeer. Volgens directeur S. Bouma werkte M. hier sinds zes jaar als locatiemanager. "Een verantwoordelijke baan met een voorbeeldfunctie", aldus Bouma donderdag.

De directeur zegt maandag 21 mei door de recherche op de hoogte te zijn gebracht van de verdenkingen jegens zijn collega. Ook hoorde hij toen pas dat de locatiemanager met hiv besmet was. M. had zich de week ervoor al ziekgemeld.

Bouma omschrijft M. als een 'sociaal' persoon die zijn taken binnen het zorgcentrum erg serieus nam. Bouma heeft zijn medewerkers woensdag tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de arrestatie van de locatiemanager.

De personeelsleden reageerden 'boos' en 'geschokt' op de mededeling. "Veel mensen voelden zich ook belazerd. M. was tenslotte hun baas en eerste aanspreekpunt. En dan verwacht je dit niet."

Medewerkers

De GGD heeft de medewerkers hulp aangeboden, maar volgens Bouma is daar tot nu toe geen gebruik van gemaakt. "Mensen vinden wel steun bij elkaar."

Volgens de directeur heeft de recherche het kantoor van M. enkele dagen afgesloten, maar is het niet doorzocht. Bouma denkt niet dat M. naalden of andere benodigdheden uit het centrum heeft ontvreemd.

Dat was het eerste wat de recherche ons vroeg. Maar tot nu toe is er niets dat er op wijst dat hij iets heeft meegenomen." Bouma wil niet zeggen of hij een ontslagprocedure tegen zijn locatiemanager in gang zet.