LONDEN - Uit vrees voor een terroristische aanslag heeft de Britse politie vrijdag kort voor het middaguur een deel van de luchthaven Heathrow bij Londen ontruimd. De autoriteiten sloegen alarm, nadat een verdacht pakje was aangetroffen. Na onderzoek bleek dat er niets aan de hand was.

Een groot deel van de personen in terminal 2 moest het gebouw verlaten. Na anderhalf uur konden zij het terminalgedeelte weer betreden. In de terminal worden vluchten van en naar de rest van Europa en van en naar Arabische landen afgehandeld.

Na aanwijzingen over een mogelijke aanslag door het islamitische al-Qaeda-netwerk zijn de Britse luchthavens sinds dinsdag extra bewaakt. Vrijdag maakte de politie bekend dat zij donderdagavond in de omgeving van de Noord-Engelse luchthaven Leeds-Bradford twee personen had opgepakt, omdat zij zich verdacht gedroegen.

Zes personen

Eerder donderdag arresteerde de antiterreurpolitie "uit voorzorg'' zes personen die zich rond Heathrow ophielden. Alle zes kwamen vrijdag in de loop van de dag weer op vrije voeten. De meesten zijn aan de vreemdelingenpolitie overgedragen.

Verder liet de politie donderdag een deel van het vliegveld Gatwick ontruimen, nadat de douane in de bagage van een man uit Venezuela een handgranaat had ontdekt. Het verhoor van de Venezolaan duurde vrijdag voort.