TOKIO - Dertien passagiers en drie bemanningsleden van een KLM-passagiersvliegtuig op weg naar de Japanse stad Osaka, zijn donderdag licht gewond geraakt toen het toestel boven de Russische stad Sint-Petersburg terecht kwam in zware turbulentie. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Bekijk video

De drie bemanningsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen, voornamelijk kneuzingen, vielen mee. Inmiddels hebben de drie het ziekenhuis weer verlaten. De dertien lichtgewonde passagiers zijn opgevangen door KLM-personeel in Osaka.

De Boeing 777 met vluchtnummer 867 was onderweg van Amsterdam naar het Japanse vliegveld Kansai voor de kust van Osaka. Het toestel raakte niet beschadigd en kon de vlucht voltooien. Volgens een woordvoerder van de KLM is het vliegtuig inmiddels op de terugweg naar Amsterdam met een nieuwe bemanning.

Uitserveren

Volgens de woordvoerder had de piloot de passagiers voor de turbulentie gewaarschuwd. Het cabinepersoneel was echter nog "materiaal aan het uitserveren en dat is bovenop enkele passagiers terecht gekomen". In het toestel zaten 262 passagiers en veertien bemanningsleden.