DEN HAAG - Een zeer grote brand heeft woendag in Den Haag een sportcentrum grotendeels in de as gelegd. De sauna, kleedruimtes en nabijgelegen kantoren brandden volledig uit. De sportzaal liep ernstige rook- en brandschade op.

De brand brak in het begin van de middag door nog onbekende oorzaak uit vlakbij de sauna en kleedhokken in het sportcentrum aan de Schipborgstraat.

Een bezoeker meldde de brand bij de eigenaar die het vuur probeerde te blussen met een brandslang. Het vuur greep echter snel om zich heen waarop de eigenaar het pand ontruimde.

Niemand raakte gewond. In de zaak waren in totaal tien personen op het moment dat de brand uitbrak.

Rook

Bij de uitslaande brand, die zich via het dak verder verspreidde, kwam veel rook vrij. Het centrum ligt op een pleintje met veel woningen.

De rookontwikkeling bezorgde bewoners overlast, maar zij hoefden hun woningen niet te verlaten. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten, aldus de brandweer.

Nablussen

Rond 15.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Hoe groot de financiële schade is, is niet duidelijk. Maar de brandweer laat weten dat de schade aan het gebouw aanzienlijk is omdat een groot deel als verloren kan worden beschouwd.

Er moet nog worden onderzocht of de woningen in de straat ook schade hebben opgelopen.

Brand in Haags sportcentrum