LANDGRAAF - De politie heeft twee mannen (31 en 38 jaar) uit Heerlen opgepakt, die verdacht worden van een groot aantal diefstallen van spullen uit tentjes op camping B op het Pinkpopterrein. Dat heeft de politie maandag gezegd.

Inmiddels hebben ongeveer zestig campinggasten aangifte gedaan van diefstal. De beide Heerlenaren werden door beveilingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Eerder had de politie een Engelsman opgepakt op verdenking van deze diefstallen. Maar het bleek volgens een woordvoerder van de politie om een persoonsverwisseling te gaan. De Brit is maandagochtend weer in vrijheid gesteld.

Messen

De politie nam bij mannen uit Heerlen messen in beslag, waarmee ze de tentjes zouden hebben opengesneden om er hun slag te slaan. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

De politie en de organisatie van Pinkpop sloegen zondag alarm na het grote aantal diefstallen op Camping B, een van de drie grote campings op het festivalterrein.

Toegang

De dieven stalen onder meer toegangstickets, waardoor veel gasten niet terug konden naar het festivalterrein. Jan Smeets toonde zich zondag en maandag coulant. Mensen, van wie de tickets gestolen waren, mochten toch het terrein op.

Het festival verloopt volgens de politie vrij rustig. Wel pakte de politie enkele mensen op wegens baldadigheid, het niet opvolgen van een bevel of belediging.