AMSTERDAM - De Portugese politie heeft een nieuwe verdachte op het oog in de zaak van het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann. De politie zoekt een blanke man van 1,78 meter met een leeftijd tussen de 35 en 40 jaar, zei onderzoeksleider Olegario Sousa vrijdag op een persconferentie.

De man zou op 3 mei, de dag waarop Madeleine verdween, een meisje hebben gedragen. De man was gekleed in een donkere jas met een beige broek.

"De man droeg een kind of een voorwerp dat voor een kind kon worden aangezien", zei Sousa tegen journalisten.

Tips

De politie heeft tientallen tips over de mogelijke verblijfplaats van Madeleine nagetrokken en is nog bezig andere tips na te trekken, maar van het meisje ontbreekt tot dusver ieder spoort. Ook Interpol verschaft informatie.

Eerder bestempelde de politie een 33-jarige Brit als verdachte. Na verhoor werd de man weer heengezonden.

Schuldgevoel

De ouders van Madeleine worden volgens eigen zeggen door schuldgevoelens verteerd, omdat ze de toen 3-jarige Madeleine alleen met haar broertje en -zusje van 2 in hun hotelkamer hebben achtergelaten.

Gerry en Kate McCann zeiden in een interview met Sky TV er niet aan te moeten denken dat ze zonder hun dochtertje uit Portugal naar Engeland terug moeten keren. De ouders waren op 3 mei in het restaurant bij het hotelcomplex in Praia da Luz in de Algarve gaan eten terwijl hun drie kinderen lagen te slapen.

Toen ze gingen kijken hoe het met de kinderen was, bleek Madeleine te zijn verdwenen. Het schuldgevoel "zal ons niet loslaten" zei Gerry McCann. "Lichamelijk en geestelijk zijn we kapot", zei zijn vrouw Kate.