GRONINGEN - De politie heeft twee mannen van 20 en 25 jaar uit Groningen en een 22-jarige inwoner van Schiedam gearresteerd wegens mensenhandel en verkrachting. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Twee vrouwen deden tegen het drietal aangifte van deze misdrijven. De verdachten opereerden als loverboys. De twee slachtoffers zijn een 20-jarige Groningse en een 22-jarige vrouw uit Vlaardingen.

Nog eens zeven vrouwen jonge vrouwen deden aangifte van oplichting. Alle vrouwen vielen voor de charmes van de verdachten. In deze zaak heeft de politie behalve de twee hoofdverdachten nog vier verdachten aangehouden, die onder andere meeprofiteerden van de oplichting.

Aangifte

De zaak kwam aan het rollen doordat een 20-jarige vrouw uit Groningen in maart 2006 aangifte deed. Zij verklaarde slachtoffer te zijn van haar vriend, de 25-jarige Groninger, en diens broer en vriend.

De verdachten dwongen haar in de prostitutie te werken. Het geld dat ze ermee verdiende moest ze aan haar vriend afstaan. Een van de overige vier verdachten, een 22-jarige inwoner van Den Haag, verleende haar onderdak in de prostitutie.

Onderzoek

Na circa twee maanden beëindigde ze de relatie, waarna ze aangifte deed tegen de drie verdachten. De politie begon daarop een onderzoek, waarin de politie nog een slachtoffer van deze mannen wist te traceren.

Een 22-jarige vrouw uit Vlaardingen bleek op dezelfde manier slachtoffer van hen te zijn. Ook zij deed aangifte van mensenhandel en verkrachting.