AMERSFOORT/EINDHOVEN - De zwerver die vorige week in het ziekenhuis belandde na mishandeling door een groep militairen in Eindhoven heeft zich eerst opgedrongen en een van hen daarna gestoken met een gebroken fles.

Advocaat Michael Ruperti heeft dat vrijdag gezegd na berichtgeving daarover in de Volkskrant. Samen met kantoorgenoten verdedigt hij de vijf militairen die nog vastzitten en worden verdacht van poging tot doodslag op de 28-jarige man.

Ruperti zegt dat het beeld dat de regiopolitie en de marechaussee hebben geschetst over het geweld niet klopt. De politie meldde dat er geen enkele aanleiding was voor het incident.

Laf

De militairen voelen zich in de steek gelaten door minister Eimert van Middelkoop (Defensie), zegt de advocaat. De bewindsman sprak van "laf en zeer verwerpelijk gedrag".

Ruperti staat de verdachte onderofficier bij. Wie van de militairen is gestoken door de zwerver, wilde hij niet zeggen. Tegen de zwerver is geen aangifte gedaan. De raadsman sluit niet uit dat alsnog gebeurt.