BRUGGEN - Op een auto met een Britse militair is woensdagavond vermoedelijk een aanslag gepleegd, toen deze stond te wachten voor de toegangspoort van de Britse landmachtbasis in het Duitse Bruggen, vlak over de grens bij Roermond.

Dat heeft de Duitse politie in Mönchengladbach donderdagmorgen vroeg bekend gemaakt. De politie kreeg deze informatie van de Britse strijdkrachten in Mönchengladbach.

De wagen met de Britse militair werd vermoedelijk vanuit een passerende auto beschoten waardoor de achterruit vernield raakte. De 20-jarige bestuurder en een 17-jarige medepassagiere kwamen met de schrik vrij. Niemand raakte gewond. De militaire politie zocht direct na de beschieting de omgeving met speurhonden af.

Uit video-opnamen blijkt dat op het moment dat het schot viel, een auto langsreed in de richting van Roermond. Op de video is te zien dat iemand een arm uit het portierraampje van de auto steekt, maar er is geen wapen in zijn hand te herkennen. De politie wil verder geen mededelingen over deze zaak doen.