SEVENUM - De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft donderdag twee schoolbussen van de weg gehaald vanwege ernstige technische mankementen. De bussen vervoerden in totaal 130 schoolkinderen, aldus de inspectie donderdag.

Op de parkeerplaats van attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum werden uit 35 geparkeerde bussen drie schoolbussen gepikt, waarvan vermoed werd dat ze technisch niet in orde waren.

Gevaar

Deze voertuigen werden op het RDW keuringsstation in Venlo nader onderzocht. Twee daarvan mochten de weg niet meer op omdat technische mankementen direct gevaar voor de inzittenden en het verkeer opleverden.

De reeds geplande schoolbusactie van de Inspectie Verkeer en Waterstaat had woensdag en donderdag in Sevenum plaats. Dit gebeurde in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de RDW.

Remslang

De bus die tachtig schoolkinderen naar het attractiepark vervoerde had onder andere een doorgesleten remslang en defecten aan een voorwiel en de uitlaat. Deze bus is 's middags direct gerepareerd en kon zijn weg vervolgen.

De andere bus had een verrotte carrosserie en kon de vijftig inzittende kinderen niet meer naar huis brengen die middag.