NEW YORK - Een 42-jarige vrouw geldt als het eerste officiële stofslachtoffer van de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York.

De dood van de juriste uit de stad is mede veroorzaakt door giftige stoffen die ze inademde na het instorten van de gebouwen, stelde de gezondheidsinspectie van de stad New York donderdag vast.

Felicia Dunn-Jones is daarmee het 2750e slachtoffer van de aanval op de Twin Towers geworden. Ze stierf op 10 februari 2002. Een maand eerder had ze moeite gekregen met ademhalen.

Op 11 september was ze tijdens haar vlucht uit de omgeving van de torens door dikke stofwolken gerend die onder meer asbest bevatten.

Moord

Het is voor het eerst dat de gezondheidsinspectie van de stad New York besloot dat de giftige stoffen die vrijkwamen bij het instorten van de torens hebben geleid tot het overlijden van een persoon.

Het overlijden van Felicia Dunn-Jones wordt daardoor nu officieel beschouwd als een moordzaak.

Zorg

Volgens de advocaat van de familie van Dunn-Jones moet de Amerikaanse federale overheid nieuwe plannen lanceren om alle mensen die ziek zijn geworden door de giftige stoffen, te laten behandelen.