JABEEK - Zestien kinderen en twee volwassen begeleiders zijn woensdagmiddag gewond geraakt door een botsing tussen een schoolbus en een vrachtauto in het Zuid-Limburgse Jabeek. Dat meldde de politie.

Het gaat om een schoolbus van de NAVO-basis in Brunssum. Vijftien kinderen liepen lichte verwondingen op, een 13-jarig Canadees meisje raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur op een kruising van de N580 met de Wiegelraderweg en de Groeneweg, toen een vrachtwagen de zijkant van de bus ramde. Het zwaargewonde kind is per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Alle gewonde kinderen zijn vervolgens naar ziekenhuizen in Nederland en Duitsland gebracht.

Het gaat om dertien kinderen vanaf 9 jaar en drie pubers, van wie de ouders op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum werken. Alle gewonde kinderen, op een Amerikaans kind na, zijn van Canadese afkomst.

Nazorg

De ouders zijn voor nazorg en slachtofferhulp opgevangen bij de Internationale School in Brunssum. De bus bracht de kinderen na school naar huis. De gemeente Onderbanken, waaronder Jabeek valt, wil dat de provincie maatregelen neemt om de kruising waar het ongeval gebeurde te beveiligen. Recent gebeurden daar vier ernstige ongevallen.

Naast de bus en de vrachtwagen was ook een auto bij het ongeval betrokken. De drie chauffeurs bleven ongedeerd.