APPELSCHA - Bij een zeer grote brand in Appelscha zijn dinsdagavond de lokale Poiesz-supermarkt en een kledingwinkel volledig verwoest. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Rond 00.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Er is geen asbest vrijgekomen bij de brand, die rond negen uur begon in een pand aan de Vaart Zuidzijde. Wel was er omstreeks 01.00 uur een meetploeg onderweg naar het dorp in Zuidoost-Friesland om brandsnippers te inspecteren. Ook rijdt er een wagen door het dorp om inwoners te adviseren de ramen en deuren dicht te houden vanwege de brandsnippers.

De brand begon in de kledingzaak en sloeg al snel over naar de supermarkt in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw. De twee appartementen bij het uitgebrande gebouw zijn ontruimd. Om 23.00 uur dreigde het vuur over te slaan naar twee nabijgelegen appartementen en een Chinees restaurant, maar brandweer wist dit te voorkomen.

Oorzaak

De hulpverleningsdiensten waren met veertig á vijftig mensen ter plaatse. Uit Assen en Heerenveen was groot materieel aanwezig om het vuur te bestrijden. Over de oorzaak van de brand tast men nog in het duister.

Brand supermarkt Appelscha