DEN HAAG - Het ministerie van Onderwijs draait de geldkraan voor het Islamitisch College Amsterdam (ICA) voorlopig niet dicht.

Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt dinsdag gezegd. Volgens haar heeft de school de afgelopen maanden het onderwijs verbeterd.

Zwak

De islamitische school in het voortgezet onderwijs kreeg in februari de laatste kans om orde op zaken te stellen nadat de instelling in een onderzoek van dagblad Trouw als slechtste middelbare school uit de bus was gekomen.

Het ministerie noemde de schoollessen daarop zeer zwak.

Integratie

De onderwijsinspectie stelde een jaar geleden al dat het onderwijs op het ICA niet deugde. Signalen dat de school de integratie in de weg zou staan, bleken echter niet te kloppen. Wel moet de instelling meer aandacht besteden aan integratie en burgerschap.

Toezicht

Ondanks het voorlopige behoud van overheidsgeld blijft de school onder verscherpt toezicht staan.

"De situatie op de school is nog steeds zorgelijk maar het ICA heeft in korte tijd wel verbeteringen laten zien. Zo zijn leerlingen in het examenjaar beter voorbereid en de kwaliteit van lesgeven is verbeterd", aldus het onderwijsministerie in een verklaring.

De school en het departement zijn overeengekomen dat het schoolbestuur zal worden versterkt. "Dit kan inhouden dat het bestuur samengaat met een ander schoolbestuur", stelt het ministerie.