DEN HAAG - Prins Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in de Zuid-Afghaanse provincies Uruzgan en Kandahar. Op Kamp Holland bij Tarin Kowt en op het vliegveld van Kandahar heeft hij uitgebreid gesproken met de Nederlandse militairen.

De prins zei onder de indruk te zijn van de inzet waarmee zij onder vaak moeilijke omstandigheden hun werk doen, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Willem-Alexander werd vergezeld door staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie).

Wederopbouw

De prins was maandag al aangekomen in de hoofdstad Kabul. Daar sprak hij met generaal McNeill, commandant van de Internationale Security Assistance Force (ISAF), en met Nederlanders die op het hoofdkwartier werken.

Met de Nederlandse ambassadeur sprak hij over de internationale inspanningen voor diplomatie, defensie en wederopbouw van Afghanistan.

Karzai

Dinsdagochtend ontmoette Willem-Alexander president Hamid Karzai, met wie hij sprak over de situatie en ontwikkelingen in het land. Op het vliegveld van Kandahar sprak hij ook nog met generaal Page van ISAF-zuid.

Het gezelschap is inmiddels weer vertrokken. Om veiligheidsredenen wordt een bezoek van hoogwaardigheidsbekleders aan de troepen in Uruzgan pas openbaar gemaakt als zij daar weer zijn vertrokken.