DEN HAAG - Uitgaanscentrum Brothers in Bunnik is dinsdagavond uitgeroepen tot populairste discotheek van Nederland. Het vakblad Nightlife Magazine en Koninklijk Horeca Nederland hadden de verkiezing voor het eerst georganiseerd om discotheken in het zonnetje te zetten.

Brothers is volgens de jury en bezoekers de "meest innovatieve" discotheek in de afgelopen anderhalf jaar, zei een woordvoerder van het vakblad.

Dat komt volgens hem vooral tot uiting in de thematische aanpak, zoals de Aziatische avonden. Ook als het gaat om het personeelsbeleid en de programmering zijn de twee jonge ondernemers van het uitgaanscentrum vernieuwend bezig, aldus de zegsman.

Ruim honderd discotheken hebben deelgenomen aan de zogeheten Miller Nightlife Awards. Ruim 16.000 mensen hebben in de afgelopen twee maanden hun stem op een van de gelegenheden uitgebracht via een speciale internetpagina. "Dat is niet bijzonder veel", erkende de woordvoerder.

Ook hebben mensen zich onopvallend onder het publiek gemengd om de discotheek te beoordelen. De hoofdprijs bestond uit een VIP-reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Tijdens een gala in Den Haag werd ook per provincie een winnende discotheek bekendgemaakt.