ROTTERDAM - De schietpartij zondagavond op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht had niets te maken met de moord op de sneeuwbalgooiende Sedar Soares. Door de schietpartij raakte Gerald H. gewond, de voormalig hoofdverdachte van het doodschieten van Soares.

Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat het motief voor het schietincident vermoedelijk te maken heeft met onderlinge ruzies als het gevolg van geroddel.

Naast de 31-jarige Gerald H. raakte ook een 33-jarige Rotterdammer gewond. De politie heeft vier verdachten van de schietpartij aangehouden. Het gaat om de vermoedelijke 20-jarige schutter en drie vrouwen van 14, 25 en 31 jaar.

Cel

H. is in het Erasmus MC aan zijn verwondingen behandeld en verkeert buiten levensgevaar. H. stond terecht voor het doodschieten van de 13-jarige Soares. Hij werd veroordeeld tot vijftien jaar cel.

Sneeuwballen

In hoger beroep sprak het gerechtshof hem vrij wegens gebrek aan bewijs. Justitie ging in cassatie, maar de Hoge Raad sprak hem definitief vrij omdat H. niet het fatale schot zou hebben gelost. Sedar Soares werd op 1 februari 2003 door een kogel gedood tijdens het sneeuwballen gooien in Rotterdam.

De man zat eerder vast omdat hij onder meer drugs het land had proberen binnen te smokkelen. Ook loopt er een zaak tegen hem wegens mishandeling van een vrouw.