AMSTERDAM - De Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt aan de Vijzelstraat heeft dinsdagavond een groep van tachtig mensen op straat gezet omdat zij zich misdroegen. Volgens een medewerker van de bioscoop ontstond er in een van de zalen een "handgemeen'' tussen een aantal bezoekers. Enkelen renden de zaal uit die door anderen achterna werden gezeten. De directie heeft daarop de film gestopt en de mensen buiten de deur gezet.

De groep hing daarna bijna twee uur rond in de omgeving van de bioscoop. De politie had enkele tientallen agenten naar de plek gestuurd om een oogje in het zeil te houden. Er is één aanhouding verricht. Tegen elven vertrokken de raddraaiers, die eerder een gevecht met de politie probeerden uit te lokken. De bioscoop bleef gewoon open en in de andere zalen gingen de filmvoorstellingen door.

Het ging volgens de politie waarschijnlijk om een groep mensen van Marokkaanse afkomst die met zijn allen naar de film gingen ter gelegenheid van het offerfeest. Het grootste deel van de groep bestond uit jongeren onder de zestien jaar.