BEIROET - Voor de tweede keer binnen een etmaal is de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door een bomaanslag. Door een krachtige explosie maandagavond in de islamitische sector raakten zeker tien personen gewond.

De bom ontplofte op straat bij een Russisch cultureel centrum in de wijk Verdun, die voornamelijk door soennitische moslims wordt bewoond. de ravage was groot. Gebouwen raakten beschadigd en tientallen auto's vlogen in brand. De bom zat bevestigd onder een auto.

Mensen liepen vooral verwondingen op door rondvliegend glas. Niemand raakte ernstig gewond, maakte de politie bekend. Het aantal slachtoffers van de naar schatting tien kilo zware bom kan volgens de autoriteiten mogelijk nog oplopen.

Wie er achter de aanslag zit, is nog niet bekend. Niemand heeft de aanslag opgeëist. De radicale Fatah al-Islam organisatie die in het noorden van het land verwikkeld was in een zware veldslag met regeringstroepen, wijst elke verantwoordelijkheid af.

Libanese strijdkrachten

Zondagavond was bij een bomaanslag in een winkelcentrum in een christelijke wijk van Beiroet een vrouw om het leven gekomen. De aanslagen komen op een moment dat de Libanese strijdkrachten in het noorden van het land strijd leveren met soennitische extremisten.

Met ongeveer tachtig doden geldt de jongste golf van geweld als het bloedigste interne conflict sinds de burgeroorlog van 1975-90.