TRIPOLI - Het dodental als gevolg van de zware gevechten bij Tripoli is opgelopen tot zeker zeventig, onder wie 27 Libanese militairen. Dit is maandag van Libanese veiligheidsdiensten vernomen.

Bekijk video

Volgens ooggetuigen hebben honderden militairen met tanks het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr el-Bared omsingeld. Het kamp wordt met artillerie beschoten.

Posities

Het regeringsleger heeft het gemunt op posities van de militante Palestijnse beweging Fatah al-Islam. Een zegsman van de beweging beschuldigde het leger er maandag van het vluchtelingenkamp "blind" te beschieten zonder aanzien des persoons.

"De situatie is onhoudbaar voor de burgers. De bombardementen hebben woningen als doelwit. Ook twee moskeeën waar burgers een veilig heenkomen hadden gezocht, zijn geraakt. Daken van huizen zijn ingestort op de bewoners", aldus de zegsman.

Rode Kruis

Het Libanese Rode Kruis is er maandag in geslaagd zeventien gewonde of zieke Palestijnen te evacueren uit het vluchtelingenkamp. Onder de evacués zijn chronisch zieken die nierdialyse nodig hebben, aldus het Rode Kruis.