ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij op het schiereiland Katendrecht. Bij dat incident, zondagavond, raakten twee Rotterdammers van 31 en 33 jaar gewond.

Aanleiding voor de schietpartij is mogelijk een onderlinge ruzie.

Sedar Soares

Volgens bronnen zou een van de slachtoffers de 31-jarige Gerald H. zijn. H. stond terecht voor van het doodschieten van de 13-jarige Sedar Soares. Hij werd veroordeeld tot vijftien jaar cel. In hoger beroep sprak het gerechtshof hem vrij wegens gebrek aan bewijs. Justitie ging in cassatie, maar de Hoge Raad sprak hem definitief vrij omdat H. niet het fatale schot zou hebben gelost. Sedar Soares werd op 5 februari 2003 door een kogel gedood tijdens het sneeuwballen gooien in Rotterdam.

Een arrestatieteam arresteerde de vier verdachten in de Beverwaard in een auto. Het gaat om een 20-jarige Rotterdamse man die wordt verdacht van de schietpartij, en drie vrouwen in de leeftijd van 14, 25 en 31 jaar oud.

Zero tolerance

Katendrecht heeft sinds een dodelijke schietpartij op 4 januari te maken met veel geweldsincidenten. De Rotterdamse gemeenteraad heeft in april burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam opgedragen met concrete maatregelen te komen om de golf van vernielingen, berovingen en inbraken in Katendrecht tegen te gaan. Op het schiereiland is de surveillance opgevoerd en geldt een in de woorden van de burgemeester "zero tolerance beleid".

Naast het schietincident van zondag onderzoekt de politie nog drie schietpartijen waarbij dertig rechercheurs betrokken zijn. De politie heeft in kaart gebracht dat een groep Antillianen voor de grootste overlast zorgt.

Voor de dodelijke schietpartij heeft de politie al meerdere personen aangehouden. Vijf verdachten zitten nog vast, onder wie de vermoedelijke schutter, een 33-jarige Amsterdammer.