ROERMOND - Officier van justitie R. van Heck heeft dinsdag voor de rechtbank in Roermond vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 34-jarige P.G. .

De man wordt ervan verdacht op 12 juli vorig jaar brand te hebben gesticht in zijn woning aan de Jupiterstraat in Roermond. Hierdoor kwamen zes van zijn zeven kinderen om het leven.

Van Heck formuleerde haar eis na een betoog van twintig minuten. Volgens haar heeft G. als enige schuld aan het drama.

Vlak na de brand wezen velen met debeschuldigende vinger naar de verantwoordelijke hulpinstanties, die zouden hebben gefaald bij de opvang van het gezin, en naar de brandweer en politie, die die bewuste nacht te laat zouden hebben ingrepen. De officier bestreed dit. "We zien dit fenomeen vaker. De dader wordt slachtoffer en de overheid wordt op zijn minst mededader."

Wel gelooft Van Heck dat G. de dood van zijn kinderen nooit heeft gewild. "Anders had ik wel moord geëist." Maar ze vindt dat hij hun lot wel erg op de koop toe heeft genomen door onder de woning een kinderjasje in brand te steken. "Bovendien heeft hij na zijn daad geen enkele poging ondernomen de kinderen te redden."