ROTTERDAM - Rowena Rikkers, het 'Meisje van Nulde', heeft een zusje. De politie gaat er vanuit dat dit kindje, de driejarige Rochelle Rikkers, bij haar moeder en diens vriend verblijft. De zegsman van het politieteam Noord- en Oost-Gelderland zegt hiervoor aanwijzingen te hebben.

De politie deed tot nu toe geen mededelingen over het jongere zusje van Rowena. "Familie heeft ons dat uitdrukkelijk verzocht. Daarbij komt dat het kindje part noch deel kan hebben gehad aan het misdrijf."

De politie beschouwt de 25-jarige moeder en haar 32-jarige vriend als hoofdverdachten. De twee zijn eind augustus voor het laatst gezien toen ze met een wit in Rotterdam gehuurd Mercedes-busje vertrokken uit de havenstad. De politie houdt er rekening mee dat ze in het buitenland verblijven.

Er zijn tot dusver geen foto's beschikbaar van Rowena. De politie heeft in overleg met familieleden van het overleden meisje besloten geen foto's vrij te geven. Wel is inmiddels het geboortekaartje van Rowena openbaar, waarop haar ouders hun vreugde over haar geboorte tot uitdrukking brengen: "Ogen als sterretjes, een mensje heel klein, je gedachten nog verretjes, wat zijn wij gelukkig jouw pappa en mamma te zijn."

Ook is bekend geworden dat de leiding van de Mauveschool in Dordrecht geprobeerd heeft contact te houden met de moeder van Rowena Rikkers, nadat de vrouw haar dochtertje van school haalde. "Maar dat is helaas niet gelukt", aldus schooldirecteur R. Zeeuw dinsdag.

De moeder meldde Rowena aan het eind van het schooljaar af. "We hebben toen aan haar gevraagd, waar Rowena naar toe ging. De moeder wilde dat niet zeggen en liet weten dat Rowena nog niet leerplichtig was", vertelt Zeeuw verder. "Formeel heeft ze daar natuurlijk gelijk in. We konden daar dus niets aan doen." Toch heeft de school geprobeerd opnieuw contact te leggen met de moeder van Rowena. Zeeuw: "Dat is helaas niet gelukt."

/NIEUWSMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)