ARNHEM - De hoofdofficier van justitie in Arnhem heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip, die leidt naar de oplossing van de moord op de 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt. Deze Achterhoeker ging op maandag 20 januari trimmen op de Posbank bij Rheden. De politie vond zijn verkoolde lichaam nog diezelfde avond in zijn uitgebrande auto in de bossen bij het Brabantse Erp.

Een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzochtheeft maandagavond meer dan honderd tips opgeleverd, aldus een woordvoerder van het Arnhemse rechercheteam dat de dood van Wiegmink onderzoekt. Veel mensen menen dat zij de auto van de Dremptenaar hebben gezien onderweg van Rheden naar Erp, een afstand van ongeveer 80 kilometer.

Omdat de politie sterke aanwijzingen heeft dat de man al op de Posbank om het leven is gebracht, is het volgens de woordvoerder van belang of mensen inzittenden van de auto kunnen beschrijven. De Achterhoekse huisschilder zou omstreeks 17.00 uur omgebracht zijn. Voorbijgangers in Erp merkten de brandende auto in de bossen kort na 20.00 uur op. De politie wil daarom ook weten waar de auto met het lichaam van de trimmer in de ontbrekende drie uur geweest is, aangezien een autorit van Rheden naar Erp hooguit een uur duurt.

De politie gaat er op basis van het onderzoek vanuit dat de trimmer op de fatale dag "op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was", zoals de woordvoerder het uitdrukt. Er is nog niets gevonden dat zou kunnen wijzen op een dubbelleven van de als zeer sportief en serieus bekend staande man. Desondanks zoekt de politie ook getuigen die mogelijk iets heel anders over de Dremptenaar zouden kunnen vertellen.