ROTTERDAM - Twee van de zes mannen die afgelopen week in Rotterdam werden aangehouden op verdenking van onder meer vrijheidsberoving en het dwingen tot prostitutie, blijven nog zeker veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.

De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag zes mannen en een vrouw aan. Ze kwam de zogenoemde loverboys op het spoor nadat een 17-jarig meisje dinsdag uit hun circuit had weten te ontsnappen.

Het gaat om vier Rotterdammers van 18, 20, 21 en 23 jaar, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel en een 45-jarige man uit Zeist.

Voorgeleid

Het voorarrest van vier van de verdachten is volgens het Openbaar Ministerie (OM) met nog zeker drie dagen verlengd. Zij worden maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Vrouw

De vrouw die werd aangehouden, is inmiddels op vrije voeten gesteld. De politie liet al eerder weten dat ze aanwijzingen heeft dat de 24-jarige vrouw geen verdachte maar juist slachtoffer van de groep is. Het OM onderzoekt dit nog.