GRONINGEN - Een 32-jarige medewerker van een kinderdagverblijf in Groningen is geschorst nadat een ouder bij de politie aangifte had gedaan van ontucht met een 3-jarig kind. De politie is een onderzoek begonnen.

De peuter bezocht een kinderdagverblijf aan de Lindenhof in Groningen. De betrokken medewerker werkte sinds april in de crèche.

De ouders van de kinderen die het kinderdagverblijf bezoeken, zijn met een brief op de hoogte gesteld over het onderzoek. Zij zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Ook het bestuur, directie en personeel zijn op de hoogte gebracht, aldus een woordvoerder van de politie.

Het is de tweede keer dit jaar in Groningen dat er sprake is van mogelijke ontucht in een kinderdagverblijf. In juni deden ouders van kinderen op het kinderdagverblijf DoReMi aangifte tegen een -jarige medewerker.

Deze verdachte heeft inmiddels negen zaken bekend. Justitie verdenkt hem van nog vier soortgelijke feiten. De man wordt er van verdacht ernstige vormen van ontucht te hebben gepleegd, waaronder seksuele penetratie bij de slachtoffertjes.

/NIEUWSPeuterleider verdacht van ontucht met tien kleuters