DEN HAAG - De politie heeft de twaalf personen aangehouden die verdacht worden van een groot aantal inbraken in de Haagse regio. De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 26 jaar, sloegen stelselmatig hun slag in woningen en bedrijven in Den Haag, Westland en Rijswijk. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

Enkele van de verdachten waren volgens de politie waarschijnlijk iedere nacht op pad om inbraken te plegen. De politie kwam de bende op het spoor toen de 19-jarige hoofdverdachte eind vorig jaar staatsloten verzilverde die bij een bedrijfsinbraak waren gestolen.

In de woningen en een opslagloods van de verdachten vond de politie een grote hoeveelheid gestolen goederen, zoals computerschermen, spelcomputers, plasmaschermen, mobiele telefoons, geld en sieraden. Ook trof de politie drugs en honderden erectiepillen aan.

Naast de leden van de inbraakbende hield de politie de vermoedelijke helers en enkele kopers van de gestolen goederen aan. Twee werknemers van een elektronicaconcern in Rijswijk worden ervan verdacht in twee jaar tijd bijna 800.000 euro aan goederen te hebben verduisterd. Zij hebben inmiddels gedeeltelijk bekend.