KERKRADE/CURACAO - De politie heeft in Curaçao een 34-jarige politieman opgepakt op verdenking van handel in cocaïne. De Antilliaan was op Curaçao als rechercheur werkzaam, maar zou drugs geleverd hebben aan dealers in met name Kerkrade en Heerlen. Dat heeft de politie in Kerkrade maandag laten weten.

De man werd vrijdag aangehouden. Hij is inmiddels naar Nederland gevlogen en in hechtenis gesteld. Deze week wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De rechercheur viel door de mand na de aanhouding van in totaal verdachten sinds juli vorig jaar wegens handel in cocaïne. Drie van deze verdachten werden afgelopen zomer aangehouden in Heerlen en op Schiphol. Deze inwoners van Heerlen en Kerkrade bleken daarbij in totaal negen kilo cocaïne bij zich te hebben. Een aantal van de opgepakte verdachten waren bolletjesslikkers, weer anderen hadden cocaïne in hun bagage.

Van de eerder opgepakte verdachten zitten er nog vier vast. De politie denkt met de aanhouding van de rechercheur een goede slag geslagen te hebben in de bestrijding van de drugshandel vanuit Curaçao naar met name Kerkrade en Heerlen.