ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning in Rotterdam zeven mannen aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, ontucht met minderjarigen en het tot prostitutie dwingen.

De politie kwam de zogenoemde loverboys op het spoor nadat een 17-jarig meisje dinsdag uit hun circuit had weten te ontsnappen. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Het gaat om vier Rotterdammers van 18, 20, 21 en 23 jaar, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 24-jarige vrouw uit Den Haag en een 45-jarige man uit Zeist. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Op donderdag 26 april liep een 17-jarig meisje weg uit een jeugdinstelling in Zwammerdam. Vervolgens is zij in het loverboys-circuit van de verdachten terechtgekomen. Het meisje is diverse malen seksueel misbruikt in diverse clubs en woningen in Den Haag en Rotterdam. Ze mocht alleen onder begeleiding de panden verlaten, aldus de politie.

Dinsdagmiddag zag het slachtoffer kans weg te komen uit een pand in Rotterdam. Zij belde vanuit een belhuis met haar moeder, die haar daar meteen heeft opgehaald. De moeder is daarna onmiddellijk naar de politie gegaan.

Die begon direct een groot onderzoek, dat in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.00 uur resulteerde in de aanhouding van de zeven verdachten in een woning aan de Van Weelstraat in Rotterdam-West.