TERSCHELLING - Burgemeester C. van Beukering van Terschelling ziet voorlopig af van juridische stappen tegen de omroep V8. De eerste uitzending van het docudrama Uit je tent! geeft onvoldoende aanleiding om de omroep wegens uitlokking te vervolgen.

Maandag maakte de burgemeester bekend dat ze stappen wilde nemen tegen V8, omdat de omroep situaties op Terschelling in scène zou hebben gezet. Zo zou er moedwillig een gekochte fiets voor de zoemende camera zijn vernield. Ook zouden er schijngevechten onder de vuurtoren Brandaris zijn geweest.

"Wij vermoeden dat er in de eerste uitzending situaties geënsceneerd zijn. Er waren echter nog geen strafrechtelijke overtredingen te zien", aldus een woordvoerder van de gemeente Terschelling.

De burgemeester kijkt ook kritisch naar de overige afleveringen die de komende weken op V8 worden uitgezonden. De fietsenaffaire en schijngevechten zijn nog niet in het programma aan bod gekomen. Ook de politie kijkt de komende weken uit strafrechtelijk oogpunt naar Uit je tent!

/NIEUWS'V8 regelt schijngevechten op Terschelling'