NIJMEGEN - Sectie op de lichamen van twee bejaarde Nijmeegse vrouwen moet maandag uitwijzen wanneer ze precies om het leven zijn gebracht. Volgens de buurt zijn de vrouwen vrijdagavond al gedood. De politie vond de lichamen zaterdagmiddag en neemt dat tijdstip vooralsnog als moment van overlijden aan, aldus een woordvoerster maandag.

Het Nijmeegse Waterkwartier werd zaterdagmiddag opgeschrikt door een drama in een woning aan de Niersstraat. Buren belden de politie, omdat de gordijnen en luiken van het rijtjeshuis in de straat gesloten bleven. Dat was heel ongebruikelijk voor de -jarige bewoonster. In het Waterkwartier, waar veel mensen familie van elkaar zijn, is nog sprake van een sterke sociale controle.

Boodschappen

Agenten, die de deur forceerden, vonden binnen het lichaam van de bewoonster en het stoffelijk overschot van een 69-jarige buurvrouw, die geregeld voor eten en boodschappen zorgde. De buurtbewoners leiden het tijdstip van het misdrijf onder meer af uit het feit dat ook de dagelijkse maaltijd van Tafeltje Dekje zaterdag rond het middaguur nog op de stoep stond.

Geschokt

Geschokte omwonenden wisten maandag te vertellen dat het er in huis verschrikkelijk uit zou zien. De politie wil slechts kwijt dat er aanwijzingen zijn gevonden dat de vrouwen door geweld om het leven zijn gekomen. Of er ook spullen gestolen zijn uit het huis en of er mogelijk sprake zou zijn van roofmoord wil de woordvoerster van het rechercheteam niet vertellen.

Het rechercheteam heeft zaterdag en zondag sporenonderzoek gedaan in en bij de woning. Maandag gaan agenten verder met het buurtonderzoek. De uitslag van de sectie in het Nederlands Forensisch Instituut zal op een aantal vragen antwoord geven. De politie verwacht pas in de loop van de week meer te kunnen vertellen over de gewelddadige dood van de twee bejaarde vrouwen in het Waterkwartier.