LISSABON - De Portugese politie heeft dinsdag een verdachte aangewezen in de zaak van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. Het gaat om de 32-jarige Brit Robert Murat, die maandag door de politie is ondervraagd.

Dat meldden Britse en Portugese media. Het is onduidelijk of de politie Murat heeft gearresteerd.

De politie verhoorde maandagavond ook een Duitse vrouw en een Portugese man, maar die twee zijn momenteel geen verdachten. Murat is een in Portugal geboren Brit die zich vlak na de verdwijning van Madeleine opwierp als vertaler. Volgens bronnen vertelde hij verslaggevers dat hij in Groot-Brittannië een dochter had die precies op Madeleine leek, wat een van de journalisten verdacht vond.

Plastic tassen

Murat verbleef in het huis van zijn moeder in dezelfde vakantieplaats, Praia da Luz, waar Madeleine een kleine twee weken geleden verdween. Dat huis en het vakantiehuis van de ouders van Madeleine liggen op nog geen 150 meter van elkaar.

De politie heeft het huis van de moeder, waar ook een zoontje van Murat zou wonen, maandag de hele dag doorzocht. Agenten verlieten het pand met grote plastic tassen en dozen.