HAREN - HAREN - In verzorgingstehuis De Zonnehof in het Groningse Haren is in de nacht van maandag op dinsdag een tweede bewoner overleden aan de gevolgen van een buikgriepvirus.

Dat heeft een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst dinsdag bekendgemaakt. Zondag werd het virus ook al een bewoner noodlottig. De bewoner die in de nacht van maandag op dinsdag overleed was al voor de uitbraak van het virus ernstig verzwakt.

Nieuw ziektegeval

Negen bewoners zijn nog ziek, waarbij sprake is van één nieuw ziektegeval. Onder de medewerkers is het aantal zieken gestegen tot vijftien. Dit betekent acht nieuwe ziektegevallen.

De strengere hygiënische maatregelen blijven voor medewerkers gehandhaafd. Zij dragen onder andere handschoenen en mondkapjes. Ook mag er nog geen bezoek komen. De Zonnehof gaat wel vanaf zaterdag de maaltijden voor Tafeltje Dekje weer bereiden.

Noro

Het virus, Noro, houdt het Harense verzorgingstehuis al een aantal dagen in zijn greep. Op het hoogtepunt van de epidemie waren 35 van de 50 bejaarde bewoners ziek.

Het publieksinformatienummer, dat maandag door de GGD werd geopend, is inmiddels weer gesloten. Zeventig mensen hebben het nummer gebeld.