EINDHOVEN - De politie is maandagmorgen in een woonwagenkamp aan de Joost de Momperstraat in Eindhoven een zoekactie begonnen naar wapens. Bij de inval zijn 75 politiemensen betrokken, onder wie een aantal leden van de mobiele eenheid. Een woordvoerder van de politie heeft dit meegedeeld.

Volgens hem beschikt de politie over aanwijzingen dat er in tenminste drie woonwagens wapens zijn verborgen. Mocht de politie op hennepkwekerijen stuiten, dan worden die ook ontmanteld.

Vorige week ontstond grote onrust op een ander Eindhovense woonwagenkamp aan de Brestlaan. Daar ontruimde de politie tijdens een grootscheepse inval dertien kwekerijen. Omdat de bewoners voor bijna 170.000 euro illegaal stroom hadden afgetapt, sloot het nutsbedrijf de elektriciteitsvoorzieningen van het hele kamp af.

Het nutsbedrijf wil de bewoners pas weer aansluiten als ze een boete, alsmede de achterstallige kosten betalen. Dat leidde enkele dagen tot relletjes. Nadat brand was gesticht in een elektriciteitshuisje zaten duizend huishoudens in de omgeving van het kamp geruime tijd zonder stroom. Het afgelopen weekeinde is het rustig geweest rond de Brestlaan.