RAMALLAH - Israëlische helikopters hebben dinsdag een aanval uitgevoerd op een politiepost naast het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat. Het onderkomen van Arafat in Ramallah werd volgens ooggetuigen niet geraakt door de raketten, die voor de deur van het hoofdkwartier terechtkwamen.

Bekijk video

Door de aanval op de politiepost zouden twee politieagenten gewond zijn geraakt. Er zouden drie raketten zijn afgevuurd op het politiegebouw, dat op het moment van de aanval niet bemand zou zijn geweest. Arafat bevond zich daarentegen wel in zijn naastgelegen kantoor, maar bleef volgens officiële Palestijnse bronnen ongedeerd.

Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen hebben dinsdag aanvallen uitgevoerd op Gaza-stad en het Palestijnse vluchtelingenkamp Khan Younis. Hierdoor werden twee Palestijnen gedood en raakten er volgens ziekenhuisbronnen meer dan honderd gewond. Ook Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever zou onder vuur zijn genomen.

Peres & Powell

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres is het niet eens met het beleid van Premier Sharon, die het Palestijnse gezag omver wil werpen. Het kabinet besloot maandag de Palestijnse Autoriteit voortaan te beschouwen als een organisatie die terrorisme steunt.

Als reactie op de Israëlische bombardementen zei Peres zich te beraden op zijn toekomst binnen de regering. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell praat dinsdag met minister Peres in een poging de geweldsspiraal te doorbreken

/NIEUWS'Israël verklaart oorlog aan Palestijnen'Israël neemt wraak met aanval op Gaza (video)

/DOSSIERMidden-Oosten