ZAANDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tien verdachten gearresteerd bij een inval in een café in Zaandam. Tevens zijn drugs en wapens in beslag genomen. De politie verklaarde zondag dat het café op last van de burgemeester is gesloten en dichtgespijkerd.

Vijf arrestanten worden verdacht van handel in harddrugs. Van hen zijn tientallen wikkels cocaine, xtc-pillen en geld in beslag genomen.

De politie maakte tegen een persoon proces-verbaal op, omdat in zijn auto een groot keukenmes en een honkbalknuppel lagen. In het café zijn tevens drie illegale vrouwen aangehouden, van wie de politie vermoedt dat zij zich met prostitutie bezighielden. Onder een matras op hun slaapkamer boven de horecagelegenheid werd een wapen aangetroffen. Onderzocht wordt wie daarvan de eigenaar is.

Inval

De politie deed tegelijkertijd een inval in het huis van de eigenaar van het café en arresteerde de man. In de woning trof de politie drie imitatiewapens en 25 patronen aan. In de woning van een in de bar aangehouden dealer zijn 350 xtc-pillen, geld en nep Viagra-pillen gevonden.

In het café is bovendien geld in beslag genomen in het kader van de Wet op de Kansspelen. De politie vermoedt dat meerdere verdachten bezig waren met een kaartspel, waarbij werd gegokt. Het pand veroorzaakte volgens de politie al geruime tijd overlast.