LONDEN (DPA) - Uit zorg over de veiligheid van hun dochter wil een Brits echtpaar bij het 11-jarige meisje een zendertje laten implanteren. Zij hebben hun dochter opgegeven voor een experiment van een hoogleraar in de cybernetica. Deze Kevin Warwick zegt nog zes verzoeken te hebben gekregen.

De 11-jarige Danielle Duval kan nog voor kerst het zendertje krijgen. Haar ouders zijn erg bezorgd geraakt, vooral na de recente moord op de meisjes Jessica en Holly. Die verdwenen op 4 augustus. Hun lichamen zijn twee weken later gevonden.

Het zendertje, twee tot drie centimeter lang, kost ongeveer 30 euro en toont via een mobiel telefoonnetwerk of een satellietsysteem aan waar het kind zich bevindt. "Als het niet nodig is, dan zet je het apparaat in de slaapstand om de batterij te sparen", aldus Warwick.

Wendy Duval, Danielles moeder, zei dat de verdwijning van Holly en Jessica voor haar de druppel waren. "Het is alleen maar om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig zijn. Het is belachelijk dat je hiertoe moet overgaan, maar ik doe liever dit dan dat er iets met haar gebeurt."

Ook Danielle staat erachter: "Ik voel me vast veel veiliger. Mijn moeder weet waar ik ben."

/NIEUWSVerdachte van moord op meisjes niet voor rechterBritse kranten geven beloning voor opsporing meisjesVermiste Engelse meisjes bezochten chatroomNederlandse politie speurt ook naar vermiste Britse meisjesArrestaties na verdwijning Britse meisjesLichamen Engelse meisjes gevondenSoham rouwt om meisjes