WASHINGTON - Terroristen dreigen in Duitsland een aanslag te plegen op Amerikanen. Dat heeft de Amerikaanse zender ABC News vrijdag gemeld.

Vooral het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa, gevestigd bij Stuttgart, loopt volgens bronnen veel risico. Vermeende terroristen zouden in de buurt van deze Patch Barracks zijn gezien om onderzoek te doen.

De informatie achter de dreiging is "zeer reëel", aldus een hoge Amerikaanse functionaris. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Schauble noemde het dreigingsgevaar "hoog".

Amerikaanse en Duitse functionarissen spreken het nieuws van ABC News echter tegen.

Verscherpt

Enkele weken geleden namen de Amerikaanse ambassade in Berlijn en consulaten van de VS elders in Duitsland verscherpte veiligheidsmaatregelen als reactie op een "situatie van verhoogde bedreiging".

Alle Amerikanen in Duitsland werden opgeroepen tot verhoogde waakzaamheid en het nemen van "gepaste stappen" om hun veiligheid te verzekeren. De aard van de bedreiging is niet nader toegelicht.

Onthoofdingen

De Duitse krant Tagesspiegel meldde dat de dreiging uit de hoek kwam van een extremistische Iraakse groep, Ansar al-Sunna. De beweging werd berucht door via internet verspreide opnames van onthoofdingen van onder meer westerse gijzelaars in Irak.

Leden van de groep zouden in het zuiden van Duitsland Amerikaanse faciliteiten hebben geobserveerd. De krant zegt zich te baseren op bronnen binnen de Duitse veiligheidsdiensten.