ROTTERDAM - Drie militairen zijn maandag aangehouden in verband met de vondst van een grote hoeveelheid wapens in een woning in Spijkenisse in maart. Ze worden verdacht van verduistering van defensiematerieel.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maakte de arrestaties vrijdag bekend. Eén militair, een 24-jarige man uit Spijkenisse, zit nog vast. De andere twee, een 29-jarige man uit Sittard en een 30-jarige man uit Heerlen, zijn weer vrij, maar blijven nog wel verdachte.

In maart werden in een woning in de Orchideestraat in Spijkenisse onder meer wapens, munitie, zelfgemaakte explosieven en kogelwerende vesten gevonden. In de woning werden twee mensen aangehouden, van wie een 25-jarige man met rechtsextremistische sympathieën nog steeds vast zit.

Huiszoeking

Het onderzoek leidde in de richting van de drie militairen, die waren gelegerd in kazernes in Roosendaal, Assen en Soesterberg. De Koninklijke Marechausee deed daar en in hun woningen huiszoeking.

Volgens een woordvoerster van het OM is bij de huiszoekingen bij de militairen geen rechtsextremistisch materiaal gevonden. Bij de twee andere mannen die in deze zaak nog vastzitten, de 25-jarige Spijkenisser en een 42-jarige man uit Delft die op 1 mei werd aangehouden, was dat wel het geval.

De 24-jarige militair is donderdag voorgeleid op verdenking van verduistering en overtredingen van de Wet wapens en munitie. Justitie gaat verder met het onderzoek.