AMSTERDAM - De automobilist die zondagavond een terras in Maastricht opreed, had drie keer meer gedronken dan toegestaan. Dat heeft de politie maandag laten weten. Bij het ongeluk raakten zes mensen gewond.

Bekijk video

De 36-jarige Portugese bestuurder stond rond 18.15 uur stil voor een stoplicht bij een terras op de hoek van de Graanmarkt en het Onze Lieve Vrouweplein. Om nog onduidelijke reden reed hij vervolgens met hoge snelheid achteruit het terras op. Daarbij reed hij eerst een paaltje omver.

Toestand

Over de huidige toestand van de gewonden is nog weinig bekend. Drie gewonden, van wie twee met ernstig letsel, lagen zondagavond nog in een ziekenhuis, zegt een politiewoordvoerder maandag. De andere drie lichtgewonden mochten na behandeling naar huis.

De bestuurder, die in een Mercedes met Frans kenteken reed, is op het terras aangehouden. Agenten hebben bij de Portugees urine afgenomen om te onderzoeken of hij ook onder invloed was van medicijnen of drugs.

Versnelling

De politie onderzoekt verder onder meer of de automatische versnelling van de Mercedes een rol heeft gespeeld bij het ongeluk. De bestuurder moet nog worden gehoord.