EINDHOVEN - De politie houdt de wegen rond Son, waar vorige week stenen naar auto's werden gegooid extra goed in de gaten. Dat liet de politie zondag weten. Een woordvoerster legde uit dat surveillerende agenten al de hele week extra alert zijn en dat dat ook op zondagavond zo is.

Vorige week zondag kwam rond middernacht op de Sonseweg in Best een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat iemand stenen naar de auto waarin zij zat had gegooid. Haar 73-jarige man, die achter het stuur zat, raakte gewond.

Steen

Het echtpaar kreeg een zware steen door de voorruit. Die werd vermoedelijk gegooid vanuit een auto die van de andere kant kwam. De man verloor de macht over het stuur, waarna zijn auto tegen een boom botste.

Het slachtoffer wordt dinsdag in Best in besloten kring begraven.

Eerder

Kort voor en na het dodelijke ongeval werden twee auto's in Sint-Oedenrode en Son al bekogeld. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond en een auto beschadigd. Ook dat gebeurde rond 23.30 uur. Vijf weken eerder, op zondagavond 25 maart raakte een echtpaar (27 jaar) uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.

Diezelfde avond kwamen later nog twee schadegevallen binnen die vermoedelijk ook door stenen waren veroorzaakt. Het is de politie nog niet duidelijk of het bij de incidenten op 25 maart om dezelfde dader(s) gaat.

Tips

De politie heeft inmiddels 240 tips binnengekregen over de zaken. De gouden tip zit er nog niet bij, zei een woordvoerster van de politie zondag. Een team van 30 rechercheurs onderzoekt de tips en meldingen.