EINDHOVEN - Ongeveer duizend huizen in de Eindhovense wijk de Achtste Barrier hebben donderdagavond een uur zonder elektriciteit gezeten. De stroomstoring ontstond toen een transformatorhuisje bij een woonwagenkamp aan de Brestlaan uitbrandde. Onbekenden hadden het stroomhuisje met een brandbare stof overgoten en in de brand gestoken.

De politie vermoedt dat de daders onder de bewoners van het woonwagenkamp moeten worden gezocht, aldus een woordvoerder. Maandag deed de politie een inval op het kamp en rolde een aantal hennepkwekerijen op. Omdat er ook illegaal stroom werd afgetapt, is het kamp afgesloten van het elektriciteitsnet. Dinsdagavond braken daardoor al ongeregeldheden uit.

Directeur R. van Hof van het Eindhovense elektriciteitsbedrijf NRE-netwerk sprak van "terrorisme". Volgens hem zijn er al langer problemen met het woonwagenkamp aan de Brestlaan.

De NRE presenteerde maandag de kampbewoners de elektriciteitsrekening van de illegaal afgetapte stroom. Het gaat daarbij om een bedrag van in totaal 168.000 euro. Volgens de directeur heeft een bewoner inmiddels 12.000 euro betaald.