HILVERSUM - Zangeres Sita (21) vertrekt aan het eind van dit jaar uit K-otic, de zeer succesvolle tienerband die voorkwam uit het Starmaker-project van televisiezender Yorin.

De popgroep gaat nu door als zestal. Dat heeft platenmaatschappij Zomba maandag bekendgemaakt. De beslissing om uit de band te stappen is genomen in goed overleg met de andere groepsleden, platenmaatschappij en management.

Sita sluit niet uit dat ze in de toekomst nog af en toe zal samenwerken met K-otic. "Mijn hart is nog steeds bij K-otic."

Sita's eerste solo-single, Happy, staat inmiddels op nummer 1 in diverse hitlijsten. Het eerste album van Sita gaat waarschijnlijk eveneens Happy heten en ligt in januari in de schappen van de cd-winkels.

Lopen op het Water

Op 18 december verschijnt Lopen op het Water, een duet dat Sita zingt met Marco Borsato. Dit liedje is speciaal geschreven voor het huwelijk van prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima.

Sita blijft deze maand nog gewoon actief als bandlid van K-otic. Vanaf woensdag geeft de groep zes kerstoptredens in diverse zalen. Het laatste optreden met Sita heeft op 29 december plaats in De Meervaart in Amsterdam. In het voorjaar brengt K-otic de opvolger uit van het debuutalbum Bulletproof.

/ACHTERKLAPStarmaker II omgedoopt tot Star Academy