NAIROBI/DOUALA - Een Keniaans passagiersvliegtuig dat op weg was van Abidjan in Ivoorkust naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zaterdag in het zuiden van Kameroen verongelukt.

Bekijk video

Het toestel was na een tussenlanding in Douala net opgestegen en crashte door nog onbekende oorzaak in de buurt van Niete, meldde de Kameroense staatsradio.

Aan boord van de Boeing 737-800 van Kenya Airways bevonden zich 106 passagiers en negen bemanningsleden.

Noodsignalen

Volgens bronnen binnen de Kameroense autoriteiten ving de luchtverkeersleiding noodsignalen van het toestel op kort nadat het was opgestegen van Douala. Onduidelijk is of er overlevenden zijn.

Op een eerste voorlopige lijst van inzittenden die Kenya Airways naar buiten heeft gebracht, staan geen Nederlanders.

Passagiers

Van 107 bemanningsleden en passagiers is de nationaliteit bekendgemaakt. Onder hen bevinden zich onder anderen negen Kenianen, 34 Kameroeners, vijftien Indiërs, vijf Britten, een Zwitser, een Zweed en een Amerikaan.

De luchtmacht van het Afrikaanse land zette twee helikopters in voor de zoektocht naar de Boeing. Ook alle politieagenten in de regio Douala werden ingezet in een poging het vliegtuig te lokaliseren.

Kenya Airways

Kenya Airways zag zich in 2000 voor het laatst geconfronteerd met een vliegtuigcrash. Vlucht 431 van Abidjan via het Nigeriaanse Lagos naar Nairobi stortte kort na de start in zee.

Daardoor vonden 169 van de 179 inzittenden de dood.