HILVERSUM - Felix Rottenberg presenteert NOVA voorlopig niet meer. Volgens een van de programmamedewerkers is hij ziek en hebben artsen hem rust voorgeschreven.

Rottenberg is kort geleden in conflict geraakt met de redactie van het tv-programma. Hij wilde dat NOVA meer ging lijken op het programma Nederland Kiest, dat begin januari enkele weken werd uitgezonden. Dat programma had veel weg van een talkshow, terwijl NOVA studiogesprekken afwisselt met reportages.

De redactie verloor door de eis van Rottenberg het vertrouwen in hem. De directies van de NPS en de VARA en de hoofdredactie hebben donderdag gegarandeerd dat NOVA geen talkshow wordt.

Bovendien zou Rottenberg kritiek hebben gehad op de redactie, die volgens hem te groot was en slecht functioneerde. Hoofdredacteur Rik Rensen wilde donderdag niet reageren. Rottenberg was niet bereikbaar voor commentaar.

De veranderingen bij het actualiteitenprogramma kostten enkele presentatoren de kop. Rob Trip, Kees Driehuis en Margriet Vroomans gingen iets anders doen nadat de plannen van Rensen eind vorig jaar voortijdig waren uitgelekt. Hun plaatsen werden ingenomen door de duo's Matthijs van Nieuwkerk/Felix Rottenberg en Jeroen Pauw/Clairy Polak.

Van Nieuwkerk heeft zich gecommitteerd aan het huidige beleid, aldus een van de redactieleden. Wie in de plaats van Rottenberg aan zijn zijde zal plaatsnemen, is nog niet bekend.