AMSTERDAM - Een 31-jarige man uit Geleen is donderdagavond opgepakt omdat hij diverse soorten munitie en explosieven in zijn appartement bewaarde.

Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL) ruimt het explosieve materiaal vrijdag op. In de flat werden handgranaten, mortiergranaten en verschillende soorten mijnen gevonden.

Het EOCKL oordeelde dat de bewoners van de flat waar de explosieven werden gevonden hun huis niet hoefden te verlaten, meldt de politie vrijdag.

Eerdere vondst

Een eerdere vondst van een aantal granaten in het Limburgse Beek leidde tot de ontdekking in Geleen. In Beek vond een man verschillende explosieven bij graafwerkzaamheden in zijn tuin. Hij waarschuwde de politie, die vermoedde dat het materiaal daar was begraven door de vorige bewoner van het pand.

Agenten spoorden deze man op in zijn appartement in Geleen, waar hij ook explosieven en munitie bleek te bewaren. Het EOCKL spreekt van een stevige vondst, meldt de politie. De man is aangehouden wegens overtreding van de Wet wapens en munitie.