DEN HAAG - Geert Wilders heeft ten onrechte uit de school geklapt over een gesprek dat hij voerde met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Dat schrijft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De fractieleider van de PVV bestrijdt de lezing van Hirsch Ballin en spreekt van "een gemene brief" waarin onwaarheden staan.

Wilders zorgde vorige week voor ophef, toen het Kamerlid zei dat hij zich geïntimideerd voelt door een gesprek met de NCTb over zijn veiligheid. Verantwoordelijk minister Hirsch Ballin heeft daarop toegezegd de Kamer te informeren over de gang van zaken.

Over het resultaat dat vrijdag naar buiten kwam, is Wilders zeer ontevreden. Volgens hem probeert de NCTb in de brief zijn straatje schoon te vegen en speelt de organisatie een "politiek spelletje".

Geïntimideerd

Wilders zegt wel degelijk geïntimideerd te zijn tijdens zijn gesprek met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Tjibbe Joustra.

"De analist heeft mij toen letterlijk gezegd dat ik mijn toon moest matigen." Ook zou hem niet van tevoren zijn gezegd waar het gesprek over zou gaan.