PUTTE - Justitie verdenkt een 58-jarige man uit Ossendrecht van ontucht met verscheidene minderjarige basisschoolleerlingen. De man is dinsdag aangehouden.

Woordvoerders van politie en Openbaar Ministerie hebben dat vrijdag bevestigd na een bericht in de krant BN/De Stem. Het bestuur van basisschool Op Dreef in Putte bevestigde dat het gaat om directeur A.K..

Het schoolbestuur heeft aangifte gedaan namens verscheidene kinderen. Om hoeveel slachtoffers het gaat, vertelt de politie niet. Wel dat zij de aangifte ondersteunen. De ontucht zou over een langere periode zijn gepleegd.

Douchen

Wat precies is gebeurd kan de politie niet zeggen. Dat is nog onderwerp van onderzoek. De krant schrijft dat de directeur aanwezig zou zijn geweest bij het douchen van de leerlingen, op school of bij hem thuis, en dat hij foto's heeft gemaakt.

Voorzitter Stephane Cépèro van het schoolbestuur liet in een verklaring weten dat de eerste klachten van ouders in januari zijn ontvangen en dat de vertrouwensinspecteur van onderwijs is ingeschakeld. Sinds 15 februari is de directeur niet meer op zijn werk.

De ouders is donderdag meegedeeld dat na de meivakantie een interimmanager begint. Op vragen ging Cépèro niet in.

Bewaring

De verdachte verscheen vrijdag voor de rechter-commissaris in Breda. Deze ging in op het verzoek van de officier van justitie de man in bewaring te stellen maar schorste deze in verband met persoonlijke omstandigheden. De man kan hierdoor in vrijheid de verdere gang van het proces afwachten.