DELFT - Op het station van Delft-Zuid heeft woensdagavond een brand gewoed in een reizigerstrein. Alle passagiers konden ongedeerd de trein verlaten.

De machinist is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft wegens brandstichting vier aanhoudingen verricht. Dat meldde een woordvoerster van de Spoorwegpolitie.

Het vuur vernielde de twee voorste coupés. De politie hield op basis van getuigenverklaringen vier jongemannen aan op het hoofdstadion van Delft, waar de trein vandaan kwam. Het gaat om Delftenaren van 17 en 18 jaar oud.

Schadevergoeding

Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft laten weten dat het mogelijk is dat zij een schadevergoeding zullen eisen. "Wanneer deze mensen verantwoordelijk zijn voor de brand, dan moeten zij opdraaien voor de financiële kosten. In het verleden is dit al eens door de rechter toegewezen."

De totale brand- en rookschade aan het treinstel bedraagt ongeveer 700.000 euro.

De brand brak kort voor 22.00 uur uit en was tegen 22.30 uur geblust door de brandweer. De trein was op weg van Den Haag naar Dordrecht, aldus spoorbeheerder ProRail. Het treinverkeer is rond middernacht langzaam weer op gang gekomen.